Санкция за ученици с лошо поведение ще е трудно. Това заяви

...
Санкция за ученици с лошо поведение ще е трудно. Това заяви
Коментари Харесай

Учителите с вързани ръце срещу недисциплинирани ученици

Санкция за възпитаници с неприятно държание ще е мъчно. Това съобщи пред Българска национална телевизия Данко Калапиш, шеф на столично учебно заведение.

И сега има опция за такава глоба, само че такава не се постанова. Само с диалог учителят може да се намеси по отношение на дисциплината в клас, стана ясно от думите му. Ако родителят откаже налагането на глоба, такава няма по какъв начин да бъде наложена.

Редица ограничения са неприложими от 1 до 4 клас. Така да вземем за пример възпитаник в начален стадий не може да бъде изместен в друго учебно заведение, в случай че пречи. Стига се до случаи, в които цялостен клас отхвърля да влезе в клас поради проблематичен възпитаник.

Калапиш сподели още, че инфлацията е изяла последното нарастване на учителските заплати.

Юлиян Петров от Синдикат " Образование " към КТ Подкрепа уточни, че глоба за неприятно държание не е нещо ново. Според него обща е отговорността за възпитателния и просветителния развой на децата. Учителите нямат инструмент да влияят върху дисциплината в клас.

Ако оценката влиза като балообразуваща, той призна, че може да има индивидуален миг. Много родители нехаят за забележките в електронния дневник, сподели Петров. Учениците виждат безотговорност, според него. По думите му нужни са законови промени. Има протестно напрежение измежду учителската колегия, с цел да се доближи контрактуваното нарастване на учителските заплати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР